Sisältöön sitemap
Kuhmo Metsätila, mökki ja rantatontit Huovisenniemi
Kiinteistötunnus: 290-404-56-21
140000 €
Tilan pinta-ala 23.27 Ha
Metsää 20.89 Ha

Metsätilan kuvaus

Myynnissä harvinainen ja monimuotoinen saaressa sijaitseva tila. Historialliseen tilaan kuuluu hirsinen päärakennus ja ulkorakennukset, saunallinen mökki ja kaksi kaavoitettua rantatonttia. Kiinteistöllä on sähköliittymä, kaivo ja kellari.

Mökki on ollut kesäkäytössä. Varusteluna varaava takka ja uuni. Saunaosastolta löytyy pukeutumistila ja puukiuas, joka antaa mahtavat löylyt! Tulisijat käyttökuntoisia, ei tiedossa olevia vikoja, nuohoukset hoidettu säännöllisesti.

Päärakennus ja ulkorakennukset vaativat kiireellistä kunnostamista. Alimmat hirret ja katot ovat huonossa kunnossa. Päärakennuksen toisesta päästä lattia on sortunut. Huovisenniemen päärakennus on museoviraston suojelema ja siihen voi hakea kunnostusavustusta 4000 €/vuosi.

Kalaisella Ontojärvellä sijaitseva Huovisenniemi on historiallisesti arvokas, alueen vanhoja kantatiloja. Kantatila-aikaisia kruunattuja viljamittoja löytyy vilja-aitasta. Saarelta löytyy tervahautoja, muinaisjäännösalueita, marjoja ja omaa rauhaa. Myös metsäpeurat ja kanalinnut ovat viihtyneet saaressa.

Tilalla on noin 5 hehtaarin perinnebiotooppi, jota lampaat ovat kesäisin laiduntaneet. Perinnebiotooppi tarkoittaa perinteisten karjatalouden niitto- ja laidunkäytäntöjen muovaavia luontotyyppejä, joille on kehittynyt niille ominainen rakenne ja monimuotoinen eliölajisto. Monimuotoisuuden ja maiseman hoitosopimuksen tuki perinnebiotoopista on 450 €/ha/vuosi.

Rakennuksien näytöt vain etukäteen sovittuna ajankohtana.
Kiinteistövero oli vuonna 2022 127,36 €.

Metsämaan kasvupaikat ovat kuivahkoa ja tuoretta kangasta ja sitä vastaavaa turvemaata. Terve, hyvin kasvanut puusto. Kehitysluokkkajakauma hyvä, uudistuskypsää metsikköä 51,8 %, varttunutta kasvatusmetsikköä 32,8 %, nuorta kasvatusmetsikköä 32,8 %. Taimikoiden osuus 2,9 %. Uudistuskypsä metsikkö jatkaa järeytymistään vielä. Nuoret metsiköt ovat metsänhoidon tarpeessa.

Tilasta on laadittu maastotarkastettu tila-arvio / Suomen Metsätkuntoon Oy, 08/2022.

Tilan kokonaispuusto on 3376 m³, eli keskimäärin 177 m³/ha metsätalousmaalla
Tukkipuuta yhteensä:
1453, eli 43 % tilan kokonaispuustosta.
Kuitupuuta yhteensä:
1836, eli 54 % tilan kokonaispuustosta.

 

Tutustu videoon: https://youtu.be/1MjusnEUdyU

Tee tarjous tästä monien mahdollisuuksien tilasta alla olevalla lomakkeella. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjoukset.
Kauppaan liittyvät kulut ostajalle: kauppahinta, varainsiirtovero (4 % kauppahinnasta), lainhuudatusmaksu 151 €, kaupanvahvistajanpalkkio 120 € tai MML:n kiinteistövaihdannan asiointimaksu (sis. lainhuudatusmaksun) 207 €.

Muita tietoja

Osoite
Huovisenniemi 280, Kuhmo
Kaava
Kyllä
Yleiskaava 290-17062014
Rakentamisoikeus
Kyllä
Kaksi kaavoitettua rantamökkitonttia
Rasitteet ja rajoitukset
Kyllä
Ks. yleiskaava ja yleiskaavaselitteet
Tieoikeudet
Kyllä
Tieoikeus Huovisenniementie
Kiinnitykset ja rasitteet
Kyllä
Myydään kiinnityksistä vapaana.
Vesistö
Kyllä
Ontojärvi, rantaviivaa noin 1 km
Osuudet yhteisiin
Kyllä
2) Autojen pitäminen, venevalkama ja -laituri (Y1998-29919) Venevalkama 3) Vesilain mukainen käyttöoikeus (000-2017-K52005)

Kohteen välittäjä

Mirva Salo

Tilaa tilavahti!

Haluatko tiedon uusista metsätiloistamme suoraan sähköpostiisi? Aseta Metsät kuntoon -tilavahti!

Tee tarjous

Tällä lomakkeella voit tehdä tarjouksen välitysliikkeellämme myynnissä olevasta kohteesta. Myyjä varaa oikeuden hyväksyä tai olla hyväksymättä minkä tahansa tarjouksista.

Tarjousmenettelyn ehdot
Syötä kokonaissumma euroina.
PP dot KK dot VVVV
Tarjousmenettelyn ehtojen mukaan tarjouksen on oltava voimassa vähintään 7 vrk tarjouksen jättämisen määräajasta. Voit jättää tarjouksen voimassaolon päättymiskentän tyhjäksi, jolloin tulkitaan tarjouksen olevan voimassa toistaiseksi.
Yhteystiedot
Etunimi*
Osoite*
Suostumus
PP dot KK dot VVVV
Suostumus*
Suostumus*

Haluatko oman metsätilasi myyntiin? Tutustu LKV-palveluihimme!

Tutustu lisää

Miksi valita MetsätKuntoon kumppaniksi?

  • Ammattitaitoiset kiinteistö- ja metsäalan välittäjät
  • Laadukkaat ja selkeät myynti-ilmoitukset valokuvineen ja drone-videoineen
  • Ripeä myyntiaika, yleensä 2-4 viikkoa
  • Nykyaikaiset toimintatavat mahdollistavat palvelun myös täysin etänä